Rólunk

Klubunk ma

Fertőrákos Soprontól 10 kilométerre, a Fertő-tó mellett található 2260 fős település. Világhírű, egyedülálló idegenforgalmi látványossága a Kőfejtő, és Mithrász szentély, melyek felújítására az elmúlt évek folyamán került sor. A Kőfejtő mögött, a hegy másik oldalán található a Fertőrákosi Lövészklub

Klubunkban kis és nagyöbű (0.22 cal- max. 0,45 cal) sportpuskával, pisztollyal, valamint légfegyverekkel és tradícionális íjjal való lövészetre van lehetőség, melyeket vizsgázott lövészetvezetők tartanak minden vonatkozó biztonsági előírás betartásával. Tömegsportklub lévén más sportágak gyakorlása is lehetséges (asztalitenisz stb). A közeljövőben fekete lőporos lövészetre is lesz lehetőség!

Jelenleg több mint 50 tagunk van. Az év során tavasztól ősz végéig rendszeres résztvevői vagyunk több országos lőversenynek is. 

Rövid történetünk

Lövészklubunk 1969-ben alakult meg, mint MHSSZ, majd MHSZ (Magyar Honvédelmi Sport Szövetség, Magyar Honvédelmi Szövetség) tag, ezután 1992-től önálló társadalmi szervezetként van bejegyezve.

A klub első ismert vezetője Méhesi János volt, őt követte Kálmán Ferenc, Hekli Ferenc, majd 1969-től 1988 augusztusáig Kovács Sándor, azóta Fekete Zsolt áll a klub élén. 1969-ben megkezdődött és több mint 4000 társadalmi munkaórával elkészült a lőtér bekerítése, valamint az önálló klubépület, ami azóta több kisebb felújításon is átesett. A Fertőrákosi Önkormányzat 2019 évben a lőtér fejlesztésére adott támogatást, aminek köszönhetően sikerült elérnünk a kisöbű mellett a nagyöbű, legfeljebb 0,45 cal-ig fegyverekkel való lövészeti lehetőséget, folyamatban van a fekete lőporos, múzeumi fegyverekre való engedély beszerzése is!

Egyesületünk a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Szövetségének és a Magyar Sportlövők Szövetségének tagszervezeteként működik. A Lövészklub nyitott a tömegsportra. Így várja a fiatal utánpótlás jelentkezését is.

Egyesületünk tagjai rendszeresen részt vesznek versenyeken. Ezekről rendszerint éremmel térnek haza. 

Várunk szeretettel minden lövész és íjászsport iránt érdeklődőt!